Brood en euro’s voor Stichting Poels

Brood en euro’s voor Stichting Poels

Brood en euro’s voor Stichting Poels
Elke week brengen we ca. vijftig vloerbroden naar Stichting Poels, vers uit eigen abdij-bakkerij.

16 augustus 2024 - Stichting Poels in Tilburg is blij met de hulp van Abdij Koningshoeven: de volledige opbrengst van onze La Trappe Oak Aged-veiling (maart 2024) hebben we aan de stichting ten goede laten komen. Zij benut het bedrag voor het Poels Hofje waar ze elke dinsdag en donderdag een warme maaltijd verzorgt voor dak- en thuislozen, eenzame mensen en mensen met een kleine beurs.

Volgens Stichting Poels doen steeds meer mensen een beroep op hulp. Niet alleen leven meer mensen in armoede, ook de toestroom van werkzoekenden uit Oost-Europa is in de afgelopen maanden beduidend toegenomen. Ze is dan ook blij met de mooie en gulle giften die ze krijgt, zo staat in de nieuwsbrief (juni 2024) van de stichting te lezen. Daarvan is de opbrengst van de La Trappe Oak Aged-veiling er eentje. En niet de minste: de veiling, ter ere van het 140-jarig bestaan van onze brouwerij, leverde maar liefst 15.000 euro op. Abt Isaac heeft dit bedrag vervolgens verdubbeld. Daarmee kan Stichting Poels heel wat warme maaltijden blijven verzorgen.

Wekelijks 50 broden

Ook op andere vlakken ondersteunen we de stichting. Zo bakken we wekelijks circa vijftig vloerbroden van elk 495 gram, bedoeld voor bij de maaltijden én voor in de maaltijdpakketten. Want die verzorgt de stichting ook: in wijkcentrum De Ypelaer in Tilburg-Noord deelt ze voedselpakketten uit aan gezinnen die in armoede leven. Daarmee zet de stichting het goede werk voort waarmee grondlegger Gerrit Poels (overleden in 2023) ooit begon: het voeden van de armen.

Meer weten over Stichting Poels en de vele vrijwilligers die zich hier dagelijks voor hun medemens inzetten? Neem dan een kijkje op www.gerritpoels.nl.