Adventsretraite 2024

Adventsretraite 2024

Adventsretraite 2024
Tijdens de adventsretraite verblijft u drie dagen op Abdij Koningshoeven en krijgt u de gelegenheid te reflecteren en tot rust te komen.

8 oktober 2024 - Van 3 tot en met 6 december 2024 kunt u op Abdij Koningshoeven deelnemen aan de adventsretraite. Het thema is ‘Hopen, verlangen, uitzien naar…’ U kunt zich nu per e-mail aanmelden voor deze stilteretraite.

Elk jaar houden we op Abdij Koningshoeven een adventsretraite. In deze stilteperiode, op weg naar Kerstmis, bieden we u, elkaar en onszelf de gelegenheid om in stilte tot rust te komen en te reflecteren. Dit jaar begint de adventsretraite op dinsdagochtend 3 december. Ze eindigt op vrijdagmiddag 6 december.

Dagelijkse overweging

Als u aan de adventsretraite deelneemt, geven we u alle vrijheid uw dagen op uw eigen manier in stilte in te vullen. De ruggengraat van elke stiltedag is evenwel uw deelname aan de liturgische vieringen, samen met de monniken. Deze vieringen vinden verspreid over dag en nacht plaats. Daarnaast verzorgt broeder David tijdens de retraite een dagelijkse overweging die aansluit bij het thema ‘Hopen, verlangen, uitzien naar…’ De overweging is bedoeld om u stof tot nadenken te geven, bijvoorbeeld als u een wandeling maakt over ons uitgestrekte domein of de stilte beleeft in de abdijkapel of -kerk. U kunt de dagelijkse overweging ook een persoonlijke invulling geven op uw eigen kamer in ons gastenhuis.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan de adventsretraite op Abdij Koningshoeven? Dan kunt u per e-mail contact opnemen met broeder Jakobus, onze gastenbroeder, via gastenhuis@koningshoeven.nl. U ontvangt dan in de laatste week van november alle benodigde informatie.

Bij Abdij Koningshoeven houden we vaker stilteretraites. Meer weten? Klik hier .