3 november 2024: Requiem Ad Parnassum in abdijkerk

3 november 2024: Requiem Ad Parnassum in abdijkerk

3 november 2024: Requiem Ad Parnassum in abdijkerk
De 2024-editie van het requiem door Kamerkoor Ad Parnassum vindt plaats op 3 november in de kerk van Abdij Koningshoeven.

8 oktober 2024 - Met Allerzielen in aantocht vindt er ook dit jaar weer een concert van troost plaats in onze abdijkerk. Dat doen we op zondag 3 november a.s. met een requiemconcert, verzorgd door Kamerkoor Ad Parnassum.

Het koor voert onder leiding van Anthony Zielhorst een programma uit rond Dies Irae, een monumentaal koorwerk dat de hedendaagse klassiek componist Jan-Peter de Graaff op verzoek van Ad Parnassum schreef. Het kamerkoor combineert dit met delen uit werken van Igor Stravinsky, Daan Manneke en andere stukken van De Graaf. Zo ontstaat een uitgebalanceerde opeenvolging van gezangen die een reflectie vormen op het thema ‘dood, rouw en troost’.

De line-up bestaat naast het kamerkoor uit soliste sopraan Elizabeth Hetherington (winnares Nederlandse Muziekprijs 2024), mezzosopraan Lotte Betts-Dean, slagwerker Konstantyn Napolov en het blazersensemble Brabant Chamber Orchestra.

Kaarten reserveren

Wilt u erbij zijn? Kaarten á € 27,50 zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar. U kunt ze bestellen via www.kamerkooradparnassum.nl. Het concert begint om 15.00 uur.